Kauhanojan Kylä

Maaseutua parhaimmillaan

Maaseutua parhaimmillaan, tervetuloa Kauhanojalle!

Kauhanoja on aktiivinen maaseutukylä Loimaalla. Kylässämme toimii 6-luokkainen koulu, eskari ja päiväkoti sekä kyläyhdistyksen järjestämänä vapaa-ajan toimintaa ympäri vuoden. Talviaikana Kauhanojalla pääsee hiihtämään ja luistelemaan. Myös hyppyrimäki ja sen juurella oleva pulkkamäki toimii kyläläisten kokoontumispaikkana. Kesällä idyllinen maaseutu hiekkateineen tarjoaa rauhalliset lenkkeilymahdollisuudet. Myös Loimijokea pitkin voi kesäisin esimerkiksi meloa. Koulun tiloissa oleva kuntoilutila on ahkerassa käytössä ympäri vuoden.

 

Kauhanojalla viljellään maata ja alueella on myös eläintuotantoa. Loimaan kaupungista Kauhanojalle tultaessa maisemaa komistaa ns. Maamieskoulu eli Ammattiopisto Novidan Hämeentien yksikkö.

 

Keskellä kylää sijaitsee 1800 -luvulta peräisin oleva Lieskiven Paja, jonka pihapiirissä järjestetään joka kesä perinteiset Pajapäivät, jotka järjestetään yhteistyössä Loimaa-Seuran kanssa.

 

Talvisin kyläläiset kokoontuvat Kauhanojan-Joenperän Erämiesten metsästysmajalle Metsäkirkkoon, joka järjestetään yhteistyössä erämiesten kanssa. Koulun pihaa komistaa Suomen vanhin kataja, joka on rauhoitettu.

Ajankohtaista

Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet